Sve jedrilice koje udovoljavaju ISAF posebnin propisima sigurnosti za regate kategorije 4, te sa svom navedenom potrebnom opremom krstaša. Posada mora biti punoljetna i članovi nacionalnog saveza učlanjenog u ISAF, te verificirani prema propisima svog nacionalnog saveza za 2016. godinu.

Jedrilice moraju posjedovati odgovarajuče pomorsko osiguranje. Jedrilice mogu biti pregledane prije i poslije regate te neudovoljavanje propisanoj opremi može za sobom povuči kaznu odbora za prosvjede. Regatni odbor zadržava diskrecijsko pravo odbijanja pojedinih prijava.

U postupku registracije svaki vlasnik, kormilar i pojedini član posade mora potpisati izjavu kojom prihvaća slijedeće odricanje od odgvovornosti: Suglasan sam poštivati regatna pravila međunaordnog jedriličarskog saveza (RRS), Upute za jedrenje, Oglas regate i u njima navedena sva ostala pravila i propise. Suglasan sam da su navigacijske kvalitete bilo koje sudjelujuće jedrilice u regati Sušac 100 x 2, njene takelaže, sigurnosne opreme i sposobnost, ponašanje i odjevenost njezine posade jedina i neizbježna odgovornost vlasnika ili unajmitelja jedrilice.
Također sam suglasan preuzeti svaku i svu odgovornost za štete bilo kako uzrokovane trećim osobama i njihovoj imovini, sebi i svojoj imovini, na obali ili na moru, kao posljedicu mojega sudjelovanja u regati i ovime ih oslobađam bilo kakve odgovornosti, i suglasan sam obeštetiti u punom iznosu i osloboditi Organizatora, njegove službenike, agente i sponzore i njihove predstavnike u pogledu bilo kojeg zahtjeva proizašlog iz navedenog.